Blog: KAKO TREBAM ČUVATI VRTNI ŠATOR

KAKO TREBAM ČUVATI VRTNI ŠATOR

07.11.2018 · Administrátor

Ispravnim čuvanjem produljit ćete vijek trajanja Vašeg šatora. Korisni savjeti, štedimo Vaše vrijeme i investicije.

Već smo mnogo pisali o tome kako iskoristiti vrtni šator, za koje prilike, pomogli smo s odabirom šatora, dobili na originalnosti i nanijeli smo na šator logo ili obiteljsku fotografiju. No znate li kako se brinuti o šatoru i kako ga čuvati?

Možda se čini da nije moguće s njim loše manipulirati, a baš tu nastaje rizik koji može Vaš šator napraviti doslovno neupotrebljivim.   


Pojasnimo par dobrih savjeta koji će istovremeno produljtii njegov vijek trajanja


Priprema je veoma važna. Prije nego što ga pohranite, Vaš šator mora biti potpuno suh. Ako ga ne pohranite suh, mogu se stvoriti pljijesni i raširiti se lišajevi. Iz iskustva već znamo da vlasnici šatora većinom za njihovu pohranu koriste garažu ili podrum. U prostorijama gdje je niža temperatura može biti vlaga koja se odparava. Najidealnije je šator čuvati u suhim, hladnijim prostorijama u nadležnoj torbi. Upravo zahvaljujući hladnoći aktivnost je mikroorganizama smanjena, a tvorba plijesni je ogranićena. Važno je šator čuvati i od štetočina. 


Znakovi neispravnog čuvanja


Ako na šatoru zapazite rupe, mogli su ga napasti moljci ili miševi. Ako se stvaraju crne i tamne fleke, plahte niste čuvali u dovoljno suhom stanju. Ako se na površini Vašeg šatora stvara debeli tamni film, uzrokovan je prašinom i nečistoćama, dakle niste dovoljno zatvorili omot ili torbu za pohranu.

Zaista želite izbjeći sve moguće rizike koji uzrokuju oštećenje šatora. Također ne želite biti negativno iznenađeni kada šator sastavite nakon toga što ste ga prije pohranili. Baš pažljivost i ispravno održavanje osiguravaju dulji vijek trajanja Vašeg šatora.

 

Podijeli na Facebooku