Blog: Čišćenje i održavanje sklopivog šatora

Čišćenje i održavanje sklopivog šatora

08.01.2019 ·

Uputa kako spriječiti neispravno čuvanje Vašeg šatora. Dobri savjeti, čišćenje i održavanje. Savjeti kako produljiti vijek trajanja šatora

Događanja u firmi, obiteljske proslave, party u vrtu s prijateljima - sklopiv šator Vas prati na svim ovim događanjima i stvara neobične prilike. Ispravno čišćenje preduvjet je za dugi užitak u party šatoru i poslije za njegovu pohranu. Dovoljno je da si usvojite nekoliko jednostavnih savjeta i značajno možete produljiti vijek trajanja Vašeg šatora.


Kako očistiti party šator


Možda Vam se nakon dobre akcije neće dati odmah početi s čišćenjem. Za ovu aktivnost potrebno je izdvojiti svoje vrijeme. Čišćenje šatora je jednostavno. Ako želite postići izvorno stanje nakon zabave, potrebna Vam je samo krpa i voda sa sapunom. Nečistoće svih vrsta moguće je jednostavno ukloniti vlažnom krpom. U slučaju problema s iznimno tvrdim flekama preporučujemo upotrijebiti sredstvo za čišćenje folije / PVC. Ova sredstva za čišćenje blago, ali temeljito uklanjaju nečistoće bez ostataka.

No međutim, preporučujemo šator očistiti odmah nakon uporabe iz jednostavnog razloga. Obično se prljavština uklanja jednostavnije odmah nego kada se fleke skore. Nakon čišćenja bočnih zidova preporučuje se očistiti krov. To uradite nakon što uklonite bočne dijelove.

 

Ispravna pohrana šatora 


Preporučuje se prvo provjeriti da li imate sve komponente šatora. Konstrukcija šatora, 3 puna zida, plahta za krov. Također je potrebno razmisliti gdje želite šator pohraniti. Kako biste šator optimalno pohranili potrebno je temeljito osušiti kompletno sve plahte. Idealno je ostaviti ih da se dobro osuše čak i dva dana. U slučaju na pohranite loše osušene plahte, može se desiti da će se slijepiti i također se mogu stvoriti pljesnive fleke.

Kada pohranjujete šator trebali biste odabrati hladnija i suha mjesta. Prostor bi također trebao biti zaštićen od nečistoća. Na raspolaganju imamo također vreću  za transport koja će zatvoriti cijeli rastavljen šator. Zatvara se pomoću rajsferšlusa. Vreća za transport veoma je čvrsta, olakšava prijenos šatora i štiti ga od glodavaca koji Vaš šator mogu u potpunosti uništiti. U slučaju da glodavci napadnu šator, u plahtama se stvore rupe te je svrha šatora sasvim uništena. Stoga je potrebno zbilja razmisliti o svim mogućnostima pohrane kako biste šator mogli i dalje koristiti i veseliti se njegovoj praktičnoj uporabi.

BRIMO Team


Podijeli na Facebooku